AFFALD SOM GENBRUG KAN SPARE DIG PENGE!

AFFALD SOM GENBRUG KAN SPARE DIG PENGE!

20. februar 2020 1 Af Camilla Kerlauge

Tegning af Julie Agertoft Sonne

4 gode tips til, hvordan du kan spare penge ved at bruge dit affald nyttigt!


1. Brug dine konservesdåser som udsmykning

I stedet for at smide dine brugte dåser fra tomater og majs til affaldssortering, kan du lægge dem i blød i varmt vand og pille mærkaterne af. Efterfølgende kan du bruge dem som lanterner på altanen eller terrassen. Du kan også sætte bloklys ned i og bruge dem på havebordet.

2. Fra æggeskaller til køkkenhave

Brug dine brugte æggeskaller til at starte din egen lille køkkenhave. Prik et lille hul i bunden af æggeskallerne og fyld derefter skallerne op med jord. Plant derefter de frø eller skud du ønsker i skallerne og placer dem i æggebakkerne et varmt og solrigt sted. Æggeskaller indeholder meget calcium og giver derfor en god jord for dine planter. Når dine planter bliver store nok, kan du plante dem i en større potte.

3. Vinflasker som pynt

Mange smider vinflaskerne fra weekendens middage direkte i glascontaineren, men i stedet kan du pynte stuen op med flotte lysestager forklædt som vinflasker. Pil mærkerne af ved at putte dem i varmt sæbevand eller behold dem på hvis du synes det pynter bedre. Placér vinflaskerne i vindueskarmene og på stuebordet med et stagelys i. Flaskerne kan skabe en hyggelig og personlig stemning.

4. Kaffegrums som vitaminer

Brug dit kaffegrums som vitaminpiller til dine planter. Kaffegrums indeholder kvælstof. Kvælstof er godt for dine planter eller i din kompost. Strø grumsen ved dine planter og vand bagefter så kaffegrumsen siver ned og giver planterne god næring.

Se også...