4 SUNDE SNACKS TIL FREDAGSHYGGEN

4 SUNDE SNACKS TIL FREDAGSHYGGEN

3. marts 2020 0 Af Camilla Kerlauge

Fredag og lørdag er dagene, hvor der bliver købt alle mest slik og chips, når vi alle skal hygge i sofaerne til gode fredagsfilm eller underholdningsprogrammer.

Vi har samlet lidt gode tips til sundere snacks, som du og børnene kan lave sammen, og som også passer godt som en snack i frikvarteret.

 

Æblechips:

Ingredienser

  • Æbler
  • Sukker
  1. Opvarm ovnen til ca. 120 grader varmluft.
  2. Fjern skroget fra æblerne og skær æblerne i meget tynde skiver. Du kan enten bruge en helt almindelig kniv eller et mandolinjern hvis du ejer sådan et.
  3. Placer de tynde skriver æble på en bageplade med bagepapir og drys en smule sukker ud over.
  4. Bag æblerne i midten af ovnen i ca. 2 timer til skriver er sprøde. Vend æblerne halvvejs, så de bliver sprøde på begge sider. Når du tager æblerne ud af ovnen er de stadig meget bløde. Lad dem køle af på en rist til de bliver sprøde.

 

 
Dadelkugler:

Ingredienser 20 stk.:

  • 150 g dadler uden sten
  • 1 dl vand
  • 1 håndfuld nødder efter eget valg
  • 2 spsk peanutbutter
  • 60 g havregryn
  • 40 g kokosmel
  • 1 spsk kakao
  • 3 tsk romessens
  1. Blend dadler og vand til en flydende masse.
  2. Hak nødderne og bland nødder, peanutbutter, havdregryn, kakao og romessens i massen, indtil den har en ensformig konsistens.
  3. Form kuglerne i den størrelse du ønsker og vend dem i kokosmel. Stil kuglerne på køl i en time.
 
 
 
Hummus og grøntsagsstænger

Ingredienser:

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk tahin
  • ½ citron (saften)
  • ½ dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Stødt chili
  • ½ tsk stødt
  • Spidskommen
  1. Hæld væsken fra kikærterne og skyl dem under koldt vand.
  2. Hak kikærterne i en minihakker eller en foodprocessor sammen med tahin, citron, olie og vand. Når du har blendet det sammen til en ensartet masse tilsættes spidskommen, hvidløg og chili lidt ad gangen. Blend massen sammen og smag til undervejs og smag til med salt til sidst. Hvis konsistensen er for fast, kan der tilsættes lidt ekstra vand.

Du kan nyde hummus sammen med grøntsagsstænger, på ristet rugbrød sammen med avocado eller agurk, eller du kan putte hummus på bordet som tilbehør til salaten i stedet for dressingen.

 

 

Nødde-rosin-muffins:

Ingredienser:

  • 75 g mandler
  • 50 g rosiner
  • 75 g græskarkerner
  • 75 g solsikkekerner
  • 2 gulerødder
  • 2 æg
  • 2 spsk kokosolie
  • En knivspids salt
  • 1 tsk Honning
  1. Opvarm ovnen til 180 grader.
  2. Riv gulerødderne og skær nødderne ud i den størrelse der ønskes. De kan sagtens undgå at bliver skåret ud, men de fleste børn kan bedst lide hvis der ikke er store stykker i.
  3. Alle ingredienserne blandes sammen til en ensartet masse og fordeles i 8 muffinsforme.
  4. Bag muffinsene i midten af ovnen i 18-20 minutter.