8 TIPS TIL INDKØBET DER SPARER DIG PENGE

8 TIPS TIL INDKØBET DER SPARER DIG PENGE

7. februar 2020 1 Af Camilla Kerlauge

Vi har her hos Spenderlog stykket nogle gode råd sammen til dig, som du kan bruge i din hverdag

1. Lav en indkøbsliste

Med en indkøbsliste går du ikke galt i byen. Indkøbet kan både gå hurtigere og blive billigere, når du har planlagt det hjemmefra.

2. Kig i dine skabe og skuffer

Tjek din skabe og skuffer så du undgår at købe dobbelt af noget. Ofte ender man med at smide det bagerste i skabene ud, fordi det bliver for gammelt.

3. Del indkøbslisten op i kategorier

Skriv alle varer der passer sammen op efter hinanden – det gør det overskueligt og kan være grunden til, at du ikke skal ned og hente eksempelvis æg efterfølgende. Du kan f.eks. placere kartofler og æbler sammen og smør, mælk og æg sammen.

4. Del indkøbslisten op i afdelinger

Hvis du kender butikken, du skal handle i, kan du placere dine indkøb, i den rækkefølge de kommer i i butikken. F.eks. først grønt så kød og fisk, derefter kolonial og til sidst mejeri. På den måde undgår du at gå forgæves og blive fristet af butikkernes mange tilbud.

5. Kig i tilbudsaviser hjemmefra

Med tilbudsaviser kan du nemt holde overblikket over, hvilke butikker der har tilbud på det du skal bruge. Mens du kigger i tilbudsaviser, er det en god idé at skrive den præcise vare og pris ned på indkøbslisten så du kan huske, hvad varen var på tilbud til, hvis butikken f.eks. laver fejl i prismærkerne.

6. Tag kun en kurv/vogn når det er nødvendigt

Hvis du går ind i butikken uden en kurv, sættes der begrænsninger for hvor meget du køber.

7. Køb kun den mængde du skal bruge, fald ikke for mængderabat!

Butikkerne er gode til at lave tilbud, der fanger din opmærksomhed. Men fald ikke for mængderabatter – man ender oftest med at smide det, man køber ekstra, ud fordi det udløber.

8. Husk et indkøbsnet – så sparer du både plastikken og pengene

Plastikposer er blevet dyre for både pengeposen og miljøet. Hav altid et lille net med i håndtasken, skoletasken eller liggende i bilen, så slipper du for de ekstra penge og den ekstra miljøbelastning.

Se også...